Informatie specifiek voor de gravelroute

De gravelroute is dit jaar ca 90 kilometer. Na de vorige droge editie met veel mul zand hebben wij de feedback verwerkt en dit jaar gekozen voor een route met minder zandwegen. De keerzijde is dat we dit jaar iets meer verharde wegen hebben maar nog steeds is ongeveer de helft onverhard met een mix van gravel, bospaden en zelfs een klein stukje MTB.

De route loopt over enkele terreinen die voorzien zijn van hekken en poorten. Je zal je fiets tweemaal over zo’n hek moeten tillen. Volg ten alle tijden gewoon de GPS route. De route duikt soms op onverwachte momenten het bos in en komt er ook weer uit. Hierbij kom je uit het bos ineens op een autoweg. Het is organisatorisch niet mogelijk op al deze punten een verkeersregelaar in te zetten. Wij gaan uit van de ervaring van de gravelrijder om deze situaties goed in te schatten op gevaar. Je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid en natuurlijk gelden tijdens dit evenement de normale verkeersregels.

De gravelroute kan  uitsluitend gereden worden op basis van een GPS. De route is niet uitgepijld. Enkele malen zal de route in aanraking komen met de route voor de racefietsers. Negeer hierbij de bordjes, die hangen er niet voor jullie en volg  uitsluitend de GPS. De technische ondersteuning onderweg volgt voornamelijk de racefietsroute omdat met de auto de gravelroute niet te volgen is. We gaan uit van een stukje zelfredzaamheid bij de gravelrijders.

Wees galant en vriendelijk
De routes van 2023 gaan ook over kleine paden die we moeten delen met wandelaars en andere fietsers. Vooral de laatste kilometers van de gravelroute gaan over de het drukke heidegebied de Kampina. Minder je snelheid, geef elkaar de ruimte. Alleen op deze manier houden we Brabants Mooiste ook mogelijk voor toekomstige jaren. Dat je geen rommel achterlaat spreekt voor zich.